MUIJANUKUTUS! podcast


Joka tuutista toitotetaan, miten tärkeä uni on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta, mutta entä jos ei pysty nukkumaan, vaikka kuinka haluaisi? 

MUIJANUKUTUS! -podcast on meidän kahden univalmentajan ja ex-unettoman Päivi Karhun ja Katía Uusikartanon hostaama uneen keskittyvä podcast. Tarjoilemme jämäkkää, mutta lempeää puhetta unettomuudesta sinulle, joka olet jo kokeillut kaikkea ja jonka voimat ja ideat alkavat olla vähissä. 

Olemme saaneet aivan mahtavia kotimaisia yhteistyökumppaneita podcastillemme: Firstbeat, Neurosonic, Puhti, Kellumo, Puhdistamo ja Valmentamo. Arvomme jokaisen jakson yhteydessä kumppaneidemme palveluja ja tuotteita, joita voimme itse aidosti suositella unettomille. Kannattaa siis ottaa Muijanukutus -Facebooksivu heti seurantaan, niin saat tietää ensimmäisten joukossa tulevista jaksoista sekä käynnistyvistä arvonnoista! Voit kuunnella podcast -jaksoja Spotifyssa, Apple Podcastsissa tai Google Podcastsissa

Jakso 4. HORMONIT SOTKEVAT NUKKUMISEN!

Tiedätkö, miten monilla tavoilla hormonit vaikuttavat naisen nukkumiseen? Tämä jakso keskittyy tähän melko vähän tutkittuun ja aivan liian vähän puhuttuun aiheeseen. Käymme läpi naisen hormonaalista elämää murrosiästä vaihdevuosiin. Juttelemme myös hormonikorvaushoidon vaikutuksista uneen ja yleiseen terveyteen. Ja tottakai me Muijanukuttajat jaamme myös muita vinkkejä parempiin uniin vaihdevuosissa. Vieraanamme on synnytys- ja naistentautiopin professori, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, unitutkimuksen erityisasiantuntija Päivi Polo. Muijanukutus! -Facebook sivulla on käynnissä arvonta, jossa palkintoina on kaksi Puhdin terveystarkastus -testipakettia (arvo à 99€) sekä kaksi Kellumon Rentoutuspakettia (arvo à 86€).

Jakso 3. MUN ON PAKKO SAADA UNTA TAI EN SELVIÄ HUOMISESTA!

Oletko pysähtynyt koskaan miettimään, onko tämä totta vai uskomus? Tässä jaksossa sukelletaan mielen ja alitajunnan maailmaan. Jutellaan uskomuksista, erilaisista unta haittaavista ajatusmalleista. Pohditaan myös sitä, miten omien arvojen vastaisesti eläminen voi olla yksi merkittävä tekijä unettomuuden taustalla. Ja kuten tavallista, me Muijanukuttajat avaamme myös omia kummallisia uskomuksiamme ja kerromme miten niitä voi työstää, jotta saisi unenlahjansa takaisin. Vieraanamme on Valmentamon toimitusjohtaja, Vuoden Coach 2019, kirjailija, omannäköisen elämän ja onnellisuuden puolestapuhuja Anne Karilahti. Muijanukutus -Facebook sivulla on käynnissä arvonta, jossa palkintoina on kolme Valmentamon Onnellisuusverstas -verkkokurssia sekä Anne Karilahden suosittu kirja Vapaaksi – luo itse oma elämäsi.

Jakso 2. MUUT EI YMMÄRRÄ ERITYISHERKÄN UNIHAASTEITA!

Erityisherkkyys on ominaisuus, joka koskettaa monia unettomia. Tässä jaksossa vieraanamme on positiivisen psykologian asiantuntija, kirjailija ja kouluttaja Taina Laane. Tainan kanssa juttelemme mm. herkkyydestä, ylivirittyneisyydestä, itsemyötätunnosta sekä tietoisen läsnäolon taidosta. Herkkäuninen saa tästä jaksosta varmasti paljon ajateltavaa, apukeinoja sekä lohtua! Muijanukutus -Facebook sivulla on käynnissä arvonta, jossa palkintoina ovat QuietOn unikuulokkeet (arvo 219 €) sekä Taina Laanen kirjat Unen lahjoja – kirjeitä hänelle joka valvoo ja Vahvuutena herkkyys – kirjeitä hänelle joka kokee syvästi. Arvonnan ohjeet löytyvät Muijanukutus! Facebook -sivulta.

Jakso 1: UNETTOMISTA MUIJANUKUTTAJIKSI!

Tässä avausjaksossa me hostit Päivi Karhu ja Katía Uusikartano kerromme rohkeasti ja mitään peittelemättä omista unettomuuskokemuksistamme. Luvassa on raa´an rehellistä ja avointa keskustelua pitkään jatkuneesta kroonisesta unettomuudesta ja unilääkeriippuvuudestamme. Paljastamme myös, miten itse tuunasimme elämäntapojamme ja näin tasoitimme tietä paremmille unille. Jakson yhteydessä arvomme Katian kolme työkirjaa “Pieni kirja parempaan uneen ja elämään” ja Päivin 60 min univalmennustapaamisen. Arvonnan ohjeet löytyvät Muijanukutus! Facebook -sivulta.