MUIJANUKUTUS! podcast


Joka tuutista toitotetaan, miten tärkeä uni on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta, mutta entä jos ei pysty nukkumaan, vaikka kuinka haluaisi? 

MUIJANUKUTUS! -podcast on meidän kahden univalmentajan ja ex-unettoman Päivi Karhun ja Katía Uusikartanon hostaama uneen keskittyvä podcast. Tarjoilemme jämäkkää, mutta lempeää puhetta unettomuudesta sinulle, joka olet jo kokeillut kaikkea ja jonka voimat ja ideat alkavat olla vähissä. 

Olemme saaneet aivan mahtavia kotimaisia yhteistyökumppaneita podcastillemme: Firstbeat, Neurosonic, Puhti, Kellumo, Puhdistamo, Valmentamo ja QuietOn. Arvomme jokaisen jakson yhteydessä kumppaneidemme palveluja ja tuotteita, joita voimme itse aidosti suositella unettomille. Kannattaa siis ottaa Muijanukutus -Facebooksivu heti seurantaan, niin saat tietää ensimmäisten joukossa tulevista jaksoista sekä käynnistyvistä arvonnoista! Voit kuunnella podcast -jaksoja Spotifyssa, Suplassa, Apple Podcastsissa tai Google Podcastsissa

Jakso 7. AIVOT HÄIRIKÖIVÄT KUN PITÄISI NUKKUA!

Levottoman mielen ja hurjan ajatuslaukan rauhoittaminen unille on välillä todella haastavaa, vai mitä? Tässä jaksossa käsittelemme sitä, miten mielen ylivireystilan saa purettua ja miten oppia olemaan murehtimatta omasta nukkumisestaan. Me ex-unettomat muijanukuttajat vaihdamme ajatuksia myös unettomuuden kanssa kamppailusta ja unettomuuden uusiutumisen pelosta.Vieraanamme on kouluttajapsykoterapeutti ja psykologi Arto Pietikäinen. Hänen kanssaan keskustelemme mm. huolien ja murheiden käsittelystä, unettomuuden kanssa köydenvedosta sekä siitä miten voisi pysyä levollisena, vaikka valvookin.Podcastin lopuksi asiantuntijavieraamme ohjaa kuulijoille hyväksyvän tietoisen havainnoinnin harjoituksen. Muijanukutus -Facebook sivulla on käynnissä arvonta, jossa palkintoina on kahdeksan Neurosonic -hoidon sarjakortti, Neurosonic -patja maksutta kuukaudeksi käyttöön (arvo 500€) sekä Arto Pietikäisen kirja Joustava mieli.

Jakso 6. HYVÄT, PAHAT UNILÄÄKKEET!

Tiedätkö mitään muuta lääkettä, johon suhtauduttaisiin niin ristiriitaisesti, pelonsekaisin tuntein ja itseään syyllistäen, kuin unilääkkeet? Tässä jaksossa keskustelemme unilääkkeistä ja muista unettomuuteen käytettävistä lääkkeistä ja hoitokeinoista sekä siitä, miten unilääkkeistä voi päästä eroon halutessaan. Lisäksi me muijanukuttajat kerromme omista kokemuksistamme ja tuntemuksistamme lääkkeiden käyttöön liittyen, sekä miten lopulta useiden yritysten jälkeen onnistuimme vierottautumaan niistä.Vieraanamme on unilääketieteeseen pätevöitynyt, psykiatrian erikoislääkäri ja dosentti Katinka Tuisku, joka kertoo mm. eri tyyppisistä unilääkkeistä, uusista tuulista unilääkerintamalla ja vaihtoehtoisista lääkkeistä. Hän kertoo myös vaikean unettomuuden hoitamisesta, unettomuuden lääkkeettömistä hoitokeinoista ja antaa ohjeita unilääkkeiden lopettamiseen. Muijanukutus! -Facebook sivulla on käynnissä arvonta, jossa palkintoina on kaksi Puhdistamo -tuotepakettia (arvo à 99,75 €).

Jakso 5. KROPPA NIIN YLIKIERROKSILLA ETTEN SAA UNTA!

Kuulostaako tutulta? Tässä jaksossa keskustelemme mm. stressin salakavalasta vaikutuksesta uneen, siitä kun kaasu hirttää kiinni eli sympatikotoniasta, levottomista jaloista sekä siitä, miten levotonta kehoa voisi rauhoittaa unille ja miksi se on välillä niin helkkarin vaikeaa. Kerromme myös omista Firstbeat -hyvinvointianalyysien tuomista oivalluksistamme ja pohdimme, miksi Ouran mittaama levollisuus on meillä muijanukuttajilla usein punaisella.Vieraanamme on psykologi, kouluttajapsykoterapeutti Minna Martin, joka kertoo miten hengityksen avulla voi saada rennomman ja turvallisemman olon nukkumista ajatellen. Lisäksi Minna antaa muutaman helpon ja miellyttävän vinkin kehon (ja miksei myös mielen) rauhoittamiseen ja hellimiseen. Muijanukutus! -Facebook sivulla on käynnissä arvonta, jossa palkintoina on kaksi Firstbeat -hyvinvointianalyysia (arvo à 169 €) sekä Minna Martinin kirja Hengitys virtaa – kohti kehon ja mielen tasapainoa.

Jakso 4. HORMONIT SOTKEVAT NUKKUMISEN!

Tiedätkö, miten monilla tavoilla hormonit vaikuttavat naisen nukkumiseen? Tämä jakso keskittyy tähän melko vähän tutkittuun ja aivan liian vähän puhuttuun aiheeseen. Käymme läpi naisen hormonaalista elämää murrosiästä vaihdevuosiin. Juttelemme myös hormonikorvaushoidon vaikutuksista uneen ja yleiseen terveyteen. Ja tottakai me Muijanukuttajat jaamme myös muita vinkkejä parempiin uniin vaihdevuosissa. Vieraanamme on synnytys- ja naistentautiopin professori, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, unitutkimuksen erityisasiantuntija Päivi Polo. Muijanukutus! -Facebook sivulla on käynnissä arvonta, jossa palkintoina on kaksi Puhdin terveystarkastus -testipakettia (arvo à 99€) sekä kaksi Kellumon Rentoutuspakettia (arvo à 86€).

Jakso 3. MUN ON PAKKO SAADA UNTA TAI EN SELVIÄ HUOMISESTA!

Oletko pysähtynyt koskaan miettimään, onko tämä totta vai uskomus? Tässä jaksossa sukelletaan mielen ja alitajunnan maailmaan. Jutellaan uskomuksista, erilaisista unta haittaavista ajatusmalleista. Pohditaan myös sitä, miten omien arvojen vastaisesti eläminen voi olla yksi merkittävä tekijä unettomuuden taustalla. Ja kuten tavallista, me Muijanukuttajat avaamme myös omia kummallisia uskomuksiamme ja kerromme miten niitä voi työstää, jotta saisi unenlahjansa takaisin. Vieraanamme on Valmentamon toimitusjohtaja, Vuoden Coach 2019, kirjailija, omannäköisen elämän ja onnellisuuden puolestapuhuja Anne Karilahti. Muijanukutus -Facebook sivulla on käynnissä arvonta, jossa palkintoina on kolme Valmentamon Onnellisuusverstas -verkkokurssia sekä Anne Karilahden suosittu kirja Vapaaksi – luo itse oma elämäsi.

Jakso 2. MUUT EI YMMÄRRÄ ERITYISHERKÄN UNIHAASTEITA!

Erityisherkkyys on ominaisuus, joka koskettaa monia unettomia. Tässä jaksossa vieraanamme on positiivisen psykologian asiantuntija, kirjailija ja kouluttaja Taina Laane. Tainan kanssa juttelemme mm. herkkyydestä, ylivirittyneisyydestä, itsemyötätunnosta sekä tietoisen läsnäolon taidosta. Herkkäuninen saa tästä jaksosta varmasti paljon ajateltavaa, apukeinoja sekä lohtua! Muijanukutus -Facebook sivulla on käynnissä arvonta, jossa palkintoina ovat QuietOn unikuulokkeet (arvo 219 €) sekä Taina Laanen kirjat Unen lahjoja – kirjeitä hänelle joka valvoo ja Vahvuutena herkkyys – kirjeitä hänelle joka kokee syvästi. Arvonnan ohjeet löytyvät Muijanukutus! Facebook -sivulta.

Jakso 1: UNETTOMISTA MUIJANUKUTTAJIKSI!

Tässä avausjaksossa me hostit Päivi Karhu ja Katía Uusikartano kerromme rohkeasti ja mitään peittelemättä omista unettomuuskokemuksistamme. Luvassa on raa´an rehellistä ja avointa keskustelua pitkään jatkuneesta kroonisesta unettomuudesta ja unilääkeriippuvuudestamme. Paljastamme myös, miten itse tuunasimme elämäntapojamme ja näin tasoitimme tietä paremmille unille. Jakson yhteydessä arvomme Katian kolme työkirjaa “Pieni kirja parempaan uneen ja elämään” ja Päivin 60 min univalmennustapaamisen. Arvonnan ohjeet löytyvät Muijanukutus! Facebook -sivulta.